Požiar v areáli PKO je uhasený, jeho príčiny sa naďalej vyšetrujú

19.08.2013 Bratislava

Bratislava 19. augusta (TASR) -Požiar objektov na Nábreží arm. gen. L. Svobodu sa hasičom podarilo uhasiť okolo 12.00 h. Príčiny požiaru sú naďalej predmetom vyšetrovania.

"Hasičské jednotky sa po vykonaní hasiacich prác vracajú na svoju základňu," informovala hovorkyňa Prezídia HaZZ SR Silvia Jančovičová. Uviedla, že požiar i jeho likvidácia sa obišla bez zranení.

Požiar, ktorý zasiahol tri objekty, bol ohlásený pred 3.00 h. Na mieste ho likvidovalo v priebehu akcie 57 hasičov s 19 kusmi hasičskej techniky. K požiaru došlo po vznietení sa odpadu, ktorý sa nachádzal v jednom z objektov. Presné príčiny vzniku požiaru sú predmetom šetrenia.


Riaditeľ kancelárie primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy zatiaľ nevedel povedať, aká je predbežná výška škody, hoci denník SME už prišiel s informáciou, že ide o sumu 330.000 eur.

Hydrotechnické laboratóriá požiar v areáli PKO nepoškodil

Požiar, ktorý v skorých ranných hodinách vypukol v areáli bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO), zasiahol aj jednu z budov Výskumného ústavu vodného hospodárstva (VÚVH). "V budove sa nachádza serverovňa, archív, ale aj časť kancelárskych priestorov," informoval TASR hovorca Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Maroš Stano. Vzácne hydrotechnické laboratóriá podľa jeho slov ostali nepoškodené.

VÚVH podľa hovorcu envirorezortu ihneď po lokalizovaní požiaru zabezpečil nevyhnutné bezpečnostné opatrenia - odpojenie elektrickej energie a prívodu vody. "Zhruba od 8.30 h je budova uzatvorená a pokračujú hasičské práce v spolupráci s políciou. Predbežné škody a ich rozsah je v súčasnosti predčasné vyčísliť," uviedol Stano. Požiar sa podľa neho nedotkol ani hlavnej budovy VÚVH a Národného referenčného laboratória, ktoré sú funkčné.


Požiar v areáli PKO zrejme narušil statiku budovy VÚVH

Budova Výskumného ústavu vodného hospodárstva (VÚVH), ktorú zasiahol nočný požiar v areáli bratislavského Parku kultúry a oddychu (PKO), má zrejme narušenú statiku. Hovorca Ministerstva životného prostredia SR Maroš Stano pre TASR potvrdil, že na to existuje vážne podozrenie a statiku budovy preto čím skôr preveria.

K situácii po požiari v budove VÚVH sa dnes popoludní stretli predstavitelia ústavu a ministerstva. "Momentálne sa stále zisťuje rozsah škôd a miera poškodenia, napríklad v serverovni," uviedol Stano. Pripomenul však, že ide po požiari o ťažko dostupné priestory. Keďže momentálne podľa hovorcu plnohodnotne nefunguje napríklad počítačová sieť, predstavitelia ministerstva a výskumného ústavu prijmú adekvátne opatrenia, aby čo najskôr zabezpečili plnohodnotnú prevádzku.
 

Vyberte región